dijous, 4 de juliol del 2013

Segona sortida (Manlleu-Vic-Manlleu)

Segona sortida! Li he preguntat al CarlesM si tenia ganes de "marxa" i em m'ha dit que sí, així que hem decidit anar fins a Vic (per carreteres secundàries) i un cop a Vic hem tornat cap a Manlleu "directes".

Al fer carretera, hem pogut rodar amb tranquil·litat sense estar pendents de branques, forats, etc. De fet, jo sóc partidari de fer carretera (mai no m'ha agradat la muntanya o MTB) i el CarlesM prefereix anar per camins (li fan por els cotxes); però hem de fer les dues coses: amb la carretera s'aconsegueix fons i amb els camins tècnica.


Hem seguit agafant pràctica amb les arrancades i les parades, que segueixen sent l'assignatura pendent. En una una rotonda ens hem trobat molt trànsit i no hi ha hagut manera de poder arrancar amb temps entre cotxes fins que un tot terreny negre ha vist que "teníem problemes" i s'ha aturat amb dos collons al mig de la rotonda i ens ha deixat passar!
Excepte aquest petit incident, tot ha anat sobre rodes; i mai millor ben dit.

Definitivament hem de solucionar els problemes de comunicació a l'arrancada, sobretot quan estem cansats o nerviosos, perquè el CarlesM es despista i a vegades es fica a pedalar abans que jo estigui preparat del tot i em costa controlar el tàndem!


Al final, hem fet una molt bona sortida, sobretot tenint en compte que era la segona vegada: 26.2 km, 1h36m, Vmitja 16km/h, Vmàxima=55km/h.

I en ser la primera vegada que hem sortit per carreteres llargues, hem començat a agafar velocitat i els riures del CarlesM a les baixades no tenen preu!

Hem començat a veure la necessitat de comunicar-nos a dalt de la bici! Quan no estem a la bici no hi ha problema, parlem amb LSC, però a dalt de la bici no ens podem comunicar (parlar o signar)!
Així que hem començat a pensar com ens podem passar informació i el primer que se m'ha ocorregut ha estat comunicar-nos amb la posició dels pedals! De fet, de forma natural els ciclistes ja fiquem els pedals d'una forma o una altre quan agafem una corba, baixades, etc. Així que només ha calgut explicar-li al CarlesM i ficar-nos d'acord.

  • Gir cap a la dreta pronunciat: pedal esquerre a baix, pedal dret a dalt.
  • Gir cap a l'esquerra pronunciat: pedal esquerre a dalt, pedal dret a baix.
  • Algun perill (per exemple, una "banda sonora", o forat): els dos pedals a la mateixa alçada amb el pedal dret davant.
  • Descans: els dos pedals a la mateixa alçada amb el pedal esquerra davant.
També és important saber si el company està cansat, per anar més lent o més ràpid. Hem acordat que ell em faci tocs al maluc si està cansat; com més tocs, més cansat. Tot i això, en la realitat no fa falta, ja que amb la respiració, amb el riure, amb la força al pedalar..., ja li noto si està cansat o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada